06 juni 2021
Redactie Kookfans

Heb jij de afgelopen tijd nootjes gekocht bij de Lidl?

Even opgelet: als jij de afgelopen weken een zakje notenmix hebt gekocht van de Lidl, dan kan het zijn dat hier iets anders in zit dan op de verpakking staat. Daarom doet de Lidl nu een terugroepactie.

Productiefout bij notenmix Lidl

Supermarktketen Lidl laat weten dat er dankzij een productiefout een van hun producten met nootjes helaas de verkeerde inhoud hebben gekregen. Kan gebeuren natuurlijk, maar gevaarlijk is het wel. De zakjes zouden een notenmix moeten hebben, maar zijn in plaats daarvan gevuld met studentenhaver. Hier zitten ook cashewnoten en pinda’s in, maar dat is niet op de verpakking vermeld. En dat kan natuurlijk nare gevolgen hebben voor mensen met allergieën.

Checken

Zeker weten of jij het juiste zakje nootjes in handen hebt? Het gaat om de Royal Mix van het merk Alesto met houdbaarheidsdatum 14-12-2021 en streepjescode 20353025.

Terugbrengen

Als jij een fout product hebt gekocht, dan kun je deze terugbrengen naar de winkel en daar je geld terugkrijgen. Bovendien raadt Lidl mensen met een allergie voor pinda’s of cashewnoten om de mix vooral niet op te eten.

Lees ook: Let op: patat en chips zijn gevaarlijker dan je denkt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: Unsplash, K. Mitch Hodge