13 juli 2018
Sabine

Het stuk vlees bevat mogelijk het listeriabacterie

Momenteel lijken de supermarkten wat af te blunderen met het vlees in hun assortimenten. Zo bleek afgelopen week dat de varkensfilet van de Albert Heijn mogelijk ongaar is en Jumbo riep haar carpaccio pesto terug omdat het ingrediëntenlabel onvolledig was. Ook supermarkt Coop moet nu een vleeswaar terugroepen omdat deze mogelijk besmet is met listeria.

Vooral voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem is het eten van dit vlees gevaarlijk.

Bacterie

Supermarkt Coop roept per direct haar Coop gehaktschnitzel met 30% groente 2x 100 gram terug. De schnitzel bevat mogelijk het listeriabactrie en consumenten worden op het hart gedrukt om dit product niet te eten. Met name voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem kan het eten hiervan voor problemen zorgen.

Details

In de gehaktschnitzel zit maïs verwerkt en de maïs is wellicht besmet met listeria. Het gaat om de gehaktschnitzel met streepjescode 8713526815080. Daarnaast betreft het de schnitzels met een houdbaarheidsdatum van 09-07 tot en met 20-07. Gedupeerden kunnen het product terug brengen naar de winkel waar zij het aankoopbedrag terugkrijgen.

coop

Bron: NVWA | Beeld: Coop, Ciccia al foo door  Conan onder de licentie CC BY 2.0