04 april 2022
Fabiën

Let goed op als je dit product onlangs hebt gekocht

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van artikelen gaat er weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van paastartelettes die je kunt kopen bij de Albert Heijn. De supermarkt haalt dit product per direct uit de schappen. Hieronder lees je om welke voedselwaarschuwing het gaat.

Waarschuwing

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en tevens ook de Albert Heijn zelf, kondigen op hun website een veiligheidswaarschuwing af voor de paastartelettes. In sommige verpakkingen zou per ongeluk een ander paasproduct terecht zijn gekomen, en daar hoort dus ook een ander etiket bij. Mensen die het product toch consumeren, zijn daardoor niet gewaarschuwd voor bepaalde allergieën.

Verpakking

De waarschuwing op de website luidt als volgt: “Albert Heijn heeft besloten AH Excellent paastartelettes uit de winkels terug te halen. In een aantal gevallen zitten er AH paaskasteeltjes in de verpakking, waar de allergenen amandel en pistache in zitten en die staan niet op het etiket vermeld.”

Het gaat dus om AH Excellent paastartelettes, met de houdbaarheidsdatum 07-04-2022. De supermarkt roept klanten met een pistache of amandelallergie het product niet te eten en terug te brengen naar de winkel. Daarnaast kunnen klanten bij inlevering van het product hun aankoopbedrag terugkrijgen.


Lees ook: Feit of fabel: meer dan 3 koppen koffie per dag is slecht voor je gezondheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Twitter, Unsplash