24 november 2017
Naomi

Eén supermarkt scoort goed bij deze test

We zijn in dit land gek op garnalen. Helaas is het met de kwaliteit van deze garnalen niet zo goed gesteld. De Consumentenbond ging op onderzoek uit en onderzocht de garnalen van zes grote supermarkten op het gebied van versheid, hygiëne, conserveermiddelen en bewaarinformatie. 

De conclusie is schokkend.

Versheid
De Consumentenbond onderzocht garnalen bij de supermarkten Aldi, Plus, Dirk, Albert Heijn, Lidl en Jumbo. Op het gebied van versheid presteert enkel Aldi erg goed. Met een 9,3 zijn zij de absolute topper in de lijst. De nummer twee (Plus) volgt daar ver achter met een 6,9. Absoluut niet aan te raden zijn de garnalen van Jumbo. Op het gebied van versheid scoren ze laag met een 2,8 maar er zaten ook te veel conserveermiddelen in. Ze overschreden hiermee de norm en de Consumentenbond heeft dit gemeld bij de NVWA. 

Marokko
De reden dat de garnalen niet vers zijn ligt volgens de bond vooral aan de lange reis die de garnaaltjes af moeten leggen. Veel supermarkten claimen dat hun garnalen gepeld worden in Nederland, terwijl dit in werkelijkheid gebeurd in Marokko. De reis die een garnaal moet afleggen is schrikbarend. Jumbo vertelt dat de garnalen eerst drie dagen op de boot gaan en dan vanaf de haven met een vrachtwagen worden vervoerd. Na tien dagen gaan ze weer terug naar Nederland, waarna ze nog twee weken in de supermarktkoeling liggen.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Consumentenbond | Beeld: pixabay