11 juni 2021
Jaimy Boer

De kaartverkoop is al gestart!

Een festival dat helemaal in het teken staat van Champagne? Dat klinkt hemels! Nu we langzaamaan weer naar festivals mogen, lijkt Festival Fête Du Champagne ons de perfecte start van het festivalseizoen. Franse hapjes, romantische chansons en uiteraard de drank waar het festival om draait: Champagne. Daar zeggen wij oui oui tegen! 

Champagnefestival

Festival Fête Du Champagne, oftewel champagnefestival, is voor iedereen die nog meer wil leren van de Franse cuisine, en met name het bubbelige drankje. Je kunt hier namelijk Champagne proeven van verschillende top-champagnehuizen. Denk maar aan de favoriete bubbel van James Bond, Bollinger Champagne. Of probeer een glas Ayala, een soepele Champagne met een zachte bubbel. Ook verschillende Crémants doen tijdens het festival de ronde. Dit komt niet zozeer uit de Champagne-streek, maar kan uit alle windstreken van Frankrijk komen. Proef je overigens niets van!

Zomer van de liefde

Het thema van het festival is L’été de l’amour, oftewel: de zomer van de liefde. En volgens organisator Ivar Beukeboom wordt dit een editie die je niet mag missen: “Onze L’été de l’amour editie is dit jaar vooral een feest waarbij voor het eerst in lange tijd gedanst, gesjanst en geproost kan worden op de liefde voor elkaar en voor het leven”, aldus organisator Ivar Beukeboom.

Bon appetit

Naast het beoordelen, snuiven en proeven van de Champagne, hoort natuurlijk ook eten. Op het festival vind je daarom ook verschillende foodtrucks. Schroom je zeker niet om alle foodtrucks langs te gaan, want verschillende (top)chefs staan met hun foodtruck paraat om jou te voorzien van heerlijk en bijpassend eten. Naast eten kun je een potje pétanque spelen (dit is de Provençaalse variant van jeu de boules) of je wagen aan het sabreren van een fles Champagne. Voilà!

Datum

Nu de grenzen nog dicht zijn, haalt Festival Fête Du Champagne een stukje Frankrijk naar Nederland toe. In het Rembrandtpark in Amsterdam, om precies te zijn. Op donderdag 1 tot en met zondag 4 juli kun je hier terecht voor je portie Franse bubbels. De officiële kaartverkoop start op maandag 7 juni om 11:00 uur. Een ticket kost 10 euro (excl. service fee) en krijg je een coupe glas (die mee naar huis mag) en een welkomstglas Champagne van Domaine de la Baume. Tickets koop je via deze website!

Lees ook: Geweldig! Je kunt nu overnachten in een wijnvat

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Unsplash, Alexander Nagles