18 februari 2019
redacteur

Je betaalt voortaan meer voor de ontbijt-deal

Grote kans dat je je weleens hebt laten verleiden door het 1 euro-ontbijtje van Ikea. Het is natuurlijk ook wel een goede deal: twee belegde broodjes, een gekookt eitje en een kop koffie of thee voor maar 1 euro. Ikea-klanten die vanochtend met datzelfde idee van de deal gebruik wilden maken, hebben waarschijnlijk wel even raar opgekeken. Het warenhuis heeft de prijs van het populaire ontbijtje namelijk verhoogd! 

Met name klanten zonder Ikea Family-pas gaan flink meer betalen voor het ontbijt.

Ontbijtje

Waar je voorheen nog twee broodjes met beleg, een gekookt ei en een kop koffie of thee kreeg voor een euro, biedt Ikea in het vervolg 2 soorten ontbijtjes aan. Voor een kop koffie met een croissant leg je als Ikea-lid 60 cent neer en als niet-lid €1,50. Voor het échte ontbijt, bestaande uit een croissant, bruin of wit broodje, 2 plakjes kaas of kipfilet, margarine en een warme drank, betaal je voortaan €1,20. Ben je geen lid van de Ikea Family, dan kost het ontbijtje je €3,45.

Brunch

Naast de vernieuwde ontbijtdeals, introduceert Ikea op zondag ook een brunch. Voor €2,95  mag je je tegoed doen aan een wit en bruin broodje, roerei, 2 plakjes bacon en zalm en een warme drank. Als niet-lid betaal je hiervoor €4,50 euro.

Eigentijds en voedzaam

Ikea legt op zijn website uit waarom is gekozen voor een prijsverhoging.”We denken dat we een eigentijdser en voedzamer alternatief hebben voor het een euro ontbijt, voor slechts 20 cent meer.” Ook is de kwaliteit van de ingrediënten nu beter, zegt het warenhuis, wat de lichte prijsverhoging volgens hen rechtvaardigt.

Lees ook: De lekkerste Zweedse gehaktballetjes maak je gewoon zelf in de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels