20 februari 2024
Hanna Mellema

Onlangs paaskoekjes in huis gehaald? Oppassen geblazen!

Het houdt niet op met de terugroepacties: na chocoladekoekjes van allerlei mogelijke supermarkten blijken nu ook andere soorten koekjes mogelijk metaaldeeltjes te bevatten. Zowel de Albert Heijn als de Dirk roept hun Lunetta spritsen en paaskoekjes terug, omdat deze niet veilig blijken zijn… Oei!

Metaaldeeltjes

Gisteravond maakte de Albert Heijn al bekend dat hun koekjes metaaldeeltjes kunnen bevatten. Het gaat dan specifiek om de AH Lunetta spritsen met een houdbaarheidsdatum tot 11-05-2024, en AH Excellent Paas crème melange met een houdbaarheidsdatum tot 16-06-2024.

Beeld: Albert Heijn

Maar AH is niet de enige. Ook de Dirk komt nu met een recall van, je raadt het al, precies diezelfde koekjes. Het gaat om de 1 de Beste Lunetta spritzen, ook met houdbaarheidsdatum 11-05-2024, en het Merba Paassortiment met houdbaarheidsdatum 14-06-2024 of 17-06-2024.

Beeld: Dirk

Mensen die de koekjes gekocht hebben worden dringend verzocht om ze niet op te eten, maar terug te brengen naar de winkel. Fabrikant Merba laat weten: “De gevonden metaaldeeltjes hebben verschillende afmetingen, zijn voornamelijk dun en lang, wat een mogelijk risico vormt voor de menselijke gezondheid bij consumptie.” Het is niet duidelijk hoe de metaaldeeltjes in de koekjes terecht zijn gekomen.

Chocolate chip cookies

Vorige week al haalden Albert Heijn, Jumbo, Dirk, PLUS, SPAR, Boni, Coop, Hoogvliet, Vomar, DekaMarkt en HEMA allerlei soorten chocoladekoekjes uit de schappen vanwege de metaaldeeltjes. Een uitgebreid overzicht van alle verpakkingen en houdbaarheidsdatum vind je hier, en dat is een hele waslijst. Check dus even goed de voorraadkast!

Lees ook: Let op: Jumbo roept chocoladekoekjes terug wegens metaalstukjes

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: De Telegraaf, NVWA, Kookfans Archief | Beeld: Adobe Stock