29 mei 2024
Esther Reitsema

Dit klinkt als het perfecte zomerdrankje

Ijsthee is een favoriet drankje op het terras. Op een warme dag is nu eenmaal niets lekkerder dan een glas ijskoude ice tea. Soms heb je echter zin in iets sterkers, zonder meteen heftige (en dure) cocktails te moeten bestellen. In dat geval heeft Lipton de perfecte tussenweg. Het merk verkoopt nu namelijk ice tea met een klein percentage alcohol.

Hard Iced Tea

Wij kennen Lipton natuurlijk van de gewone ijsthee, maar inmiddels verkoopt het merk ook Hard Iced Tea. Dat is eigenlijk niets meer dan ice tea met een beetje alcohol. Het percentage is 4,5 à 5% en dus ongeveer even veel als in een biertje. Dat maakt het een heerlijk licht drankje voor op een warme zomerdag, al is zo’n laag alcoholpercentage natuurlijk juist ook verraderlijk: het smaakt immers gewoon naar ice tea, alleen dan met íets meer pit. De blikjes zijn verkrijgbaar in de smaken citroen, perzik en aardbei. Yum!

@sophiesophss Twisted tea needs to take notes??? #lipton #liptonhard #twistedtea #liptonhardicedtea #alcohol #foodreview #mukbang #seltzer ? Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Nog niet in Nederland

We moeten je echter wel teleurstellen. De Hard Iced Tea van Lipton is momenteel namelijk alleen nog maar te koop in Amerika. Daar werd het drankje met veel enthousiasme ontvangen en vliegen de blikjes de winkels uit. In Nederland zijn de drankjes met een vleugje alcohol nog vrij onbekend, maar bij deze willen we graag laten weten dat ze ook hier zéér gewenst zijn. Laten we hopen dat Lipton binnenkort de Hard Iced Tea ook in ons koude kikkerlandje introduceert!

Lees ook: Ook zo gek op heerlijk frisse Ice Tea Green®? Zó maak je het makkelijk zelf!

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock