05 april 2024
Yentl Feenstra

Een initiatief naar ons hart!

Ruiken, draaien en proeven… Of gewoon achterover tikken natuurlijk! Hoe je ook geniet van een welverdiend glas wijn, grote kans dat-ie nog lekkerder smaakt wanneer het een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Wijn drinken voor het goede doel? Sign us up!

Wijn drinken voor het goede doel

Slurpen aan een goed glas druivensap en tegelijkertijd ook nog eens iets terugdoen voor de wereld; klinkt als een droom die werkelijkheid wordt. Goed nieuws: de voormalig chief chocolate officer van Tony’s Chocolonely – je weet wel: dat merk dat hard werkt om een einde te maken aan ongelijkheid in de cacaoproductie – herlanceert NoHouseWine. Jan Beltman heeft met het wijnmerk een duidelijke missie, namelijk huizen bouwen in Zuid-Afrika voor hen die dat nodig hebben.

In Zuid-Afrika hebben zo’n 200.000 mensen nog altijd geen dak boven hun hoofd. Daarmee missen ze niet alleen de belangrijkste bouwstenen in hun leven, maar ook een thuis.  Wanneer je een flesje van de heerlijke nieuwe NoHouseWine opent, bouw je mee aan de huisvesting en toekomst van de armste mensen in Zuid-Afrika. Cheers to that!

Steengoed wijntje

De ‘NoHouseWines’ zijn vanzelfsprekend afkomstig uit Zuid-Afrika en kosten €8,- per fles. Je hebt de keuze uit twee witte, twee rode en één rosé. Delta Wines, de grootste wijnimporteur van Nederland, heeft de logistiek voor NoHouseWine op zich genomen en wijnmaker Marc Kent heeft ze samen met top-sommelier Koen van der Plas ontwikkeld.

Per verkochte fles schenkt NoHouseWine een steen aan hun partner NGO Homeplan, waarmee Jeroen Tebbe, bedenker van NoHouseWine en zoon van wijlen Jan Tebbe – de oorspronkelijke founder van Homeplan, verder kan bouwen aan huisvesting in Zuid-Afrika. Win-win, nietwaar?

Lees ook: Op Nederlandse bodem wijnen in een wijngaard? Het kan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NoHouseWine, Nsmbl | Beeld: Pexels