20 juni 2018
Maayke

Supermarkt Lidl roept 20 juni uit tot Nationale Groente- en Fruitdag

De bekende supermarktketen Lidl roept 20 juni uit tot Nationale Groente- en Fruitdag. In samenwerking met initiatiefneemster en orthomoleculair voedingstherapeut Vivian Reijs wil Lidl Nederlanders extra inspireren, motiveren en uitdagen om meer groente en fruit te eten.

De meeste Nederlanders eten te weinig groente en fruit.

Schokkende cijfers

Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks minimaal twee stuks fruit en 250 gram groente te eten. Uit onderzoek van Voedselconsumptiepeiling RIVM blijkt dat gemiddeld slechts 16 procent van de Nederlandse bevolking voldoende fruit eet. En slechts een schokkende 6 procent eet dagelijks genoeg groente. Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen!

Vivian Rijes

De initiatiefneemster van deze Nationale Groente- en Fruitdag is de Nederlandse presentatrice en schrijfster Vivian Rijes. Naast het presenteren voltooide ze een opleiding tot voedingscoach. Hierbij richt ze zich steeds meer op voeding, beweging en gezondheid. “Veel mensen onderschatten het belang van het eten van genoeg groente en fruit”, aldus Vivian Rijes. Het draagt zoveel bij aan de gezondheid, zeker voor kinderen, die nog in de groei zijn. Door elke dag aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid te komen, gaan we in de richting van een gezond voedingspatroon. Samen met Lidl willen we groente en fruit nog aantrekkelijker maken. Door bijvoorbeeld gezond te snacken. Op school, op het werk of vanavond meteen dat extra portie groente op het menu zetten. Ik wilde deze dag al heel lang in het leven roepen. Dat is gelukt, samen met Lidl!”

Hashtags

Ook het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit is erg blij met deze landelijke aandacht. Ze roepen iedereen op om deze bijzondere dag te steunen. Vandaag, woensdag 20 juni, is nu dus officieel ingewijd als de Nationale Groente- en Fruitdag. Iedereen in Nederland kan deze actie steunen door op social media te laten zien hoe gezond eten er bij hun thuis uitziet. De social media-gebruikers kunnen dit doen door in hun berichten de volgende hashtags te gebruiken:

  • #groentefruitdag
  • #lidlgezond

Wij hopen dat al onze lezers deze belangrijke actie zullen ondersteunen. Deel om ons jullie gezonde lekkerste én gezondste creaties in de reacties op Facebook en gebruik daarbij de bovenstaande hashtags!

Lees ook: Welke groenten en fruit zijn op dit moment in het seizoen?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Lidl | Beeld: Kookfans ©