15 mei 2018

Deze dingen verkopen ze bij de McDonald’s in het buitenland

Wij hebben de McKroket, maar in andere landen hebben ze nog veel gekkere dingen op het menu staan. Naast de standaard frietjes en Big Macs pakken sommige landen nogal groots uit bij de McDonald’s. De luxe burgers en maaltijden streven het idee van de fastfoodketen volgens ons een beetje voorbij, maar leuk om te zien is het wel. 

Wat zou jij wel op het Nederlandse menu willen zien?

Zwart hoorntje

Bij de McDonald’s in Hong Kong worden deze prachtige ijsjes verkocht. De zwarte hoorntjes hebben een vanillesmaak à la Oreo en het ijs heeft een frisse fruitsmaak. Wij op de redactie vinden dit er in ieder geval heerlijk uitzien!

McNasi

Eh, wat? Ja je ziet het goed, bij de McDonald’s in Maleisië wordt nasi en ayam goreng verkocht. Lekker Aziatisch eten in een McDonaldsjasje, zeg maar. Het ziet er lekker uit, maar het is natuurlijk heel wat anders dan wat wij ons voorstellen bij de grote M.

McSpaghetti

Een bericht gedeeld door Rafa? (@rafpll) op

Dacht je bij de McNasi alles gezien te hebben, komen ze met McSpaghetti op de proppen. De Mac lanceerde dit ooit in Italië, waar het compleet flopte. De Italianen wilden waarschijnlijk échte Italiaanse pasta, geen kleverige brij van de McDonald’s. Gelukkig voor het restaurant sloeg het in de Filipijnen wel aan: daar werd het een regelrechte hit.

Green tea latte

Ook mensen die gezond leven kunnen bij de Mac terecht. Bij de McDonald’s in Indonesië verkopen ze latte’s met groene thee (ook wel matcha genoemd), die je zowel koud als heet kunt drinken. Drankjes met groene thee zijn erg populair, dus dit zou ook best nog wel eens naar het Westen over kunnen waaien!

Loaded fries

In landen als Engeland, Canada en Australië is het heel gebruikelijk om chips and gravy te bestellen, frietjes met een soort jus eroverheen. De klant vraagt, McDonald’s levert, want in Australië kun je loaded fries bestellen, de fastsfoodversie van chips and gravy.

Ontbijtsoep

Op de redactie gaat ons hart hier niet bepaald sneller van kloppen, maar ieder zijn ding. In China en Hong Kong staat een soort ontbijtsoep op het menu, genaamd Twisty Pasta Breakfast. Wij zien op de foto zielige stukjes groente in een waterig soepje. Is het een maaltijdsoep? Minestrone? Nee, het is ontbijtsoep. Tja, misschien toch maar eens proberen?

Lees ook: Geniaal: om déze reden moet je altijd om het bonnetje vragen bij McDonald’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Instagram | Beeld: Pixabay, Instagram