29 december 2023
Sara Bergsma

Deze móeten we hebben!

De pannen van Le Creuset staan bekend als onbetwiste koning als het gaat om gietijzeren braadpannen. Maar aan zo’n pan hangt gelijk ook een flink prijskaartje. Maar, goed nieuws! Lidl heeft sinds kort braadpannen in het assortiment die verdacht veel weg hebben van de pannen van Le Creuset, maar dan voor een veel vriendelijker prijsje! 

Prijzig

Elke keukenprins(es) droomt ervan om een Le Creuset braadpan aan zijn of haar pannencollectie toe te voegen. Deze gietijzeren parel is niet alleen ideaal voor heerlijke stoofgerechten, maar fungeert ook als een welbekende Dutch oven voor het bakken van hét perfecte brood. Er is echter één struikelblok: het prijskaartje van een Le Creuset pan is nogal royaal. Je scoort zo’n pan namelijk vanaf €200, maar de prijs kan oplopen tot zelfs €400. Naar onze mening is het uitgeven van een halve maand huur aan een pan een wel heel ambitieuze investering voor in de keuken. Daarom zijn wij fan van de dupes van Lidl!

50 euro

Het is niet de eerste keer dat Lidl verrassende items voor in de keuken verkoopt. Eerder dit jaar verkocht de supermarkt al een broodmachine, een roze keukenmachine en een espressomachine voor spotprijsjes. En nu zijn daar dus: de Le Creuset dupes! Je scoort de gietijzeren pannen voor €49,99 of zelfs minder en ze zijn van het merk Ernesto. Er is keuze uit verschillende maten en kleuren, die enorm veel lijken op de varianten die Le Creuset zelf uitbrengt.

Gietijzeren braadpan

Een gietijzeren braadpan staat niet alleen heel leuk in je keuken, maar is daarnaast ook voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Met deze pan kun je talloze gerechten stoven en braden op een lage temperatuur. Hierdoor worden niet alleen de smaken intenser, maar bespaar je ook energie. De duurzaamheid van een gietijzeren pan is ongeëvenaard; deze pannen lijken wel onverwoestbaar en kunnen moeiteloos generaties lang worden doorgegeven zonder hun kracht te verliezen. Wij rennen alvast naar de Lidl!

Lees ook: Recept: zó maak je een feestelijke proseccotaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock