29 februari 2024
Kookfans

Wat eet de Britse koningin zoal op een dag?

We zijn altijd nieuwsgierig naar wat andere mensen eten, maar wat een royal op een dag eet is misschien nóg wel interessanter. Want wat wordt er achter de paleisdeuren gegeten? Is dat alleen maar kaviaar, of eten ze daar ook ‘gewoon’ een boterham als lunch? Wat zeker is, is dat Queen Camilla zo haar eigen gewoonten en voorkeuren heeft op het gebied van eten – en die zijn vooral biologisch. Dit is wat de Britse koningin op een dag eet. 

Ontbijt

Koning Charles houdt zijn eigen kippen op zijn landgoed Highgrove, dus het is vast geen verrassing dat de King & Queen elke ochtend verse eieren eten. In de vorm van een roerei – het favoriete gerecht van Camilla, volgens haar zoon Tom Parker-Bowles, of gebakken eieren met kaas. Op de officiële Instagram-pagina van Clarence House vind je het recept van de cheesy baked eggs, een gerecht waar Charles dan weer dol op is.

[ont-link-tool url=”https://beaumonde.nl/artikel/548596/uit-de-archieven-zo-zagen-de-royals-eruit-op-hun-21e/”]

Lunch

Charles en Camilla benadrukken dat ze het liefst zo veel mogelijk biologisch eten. Naast het houden van hun eigen kipjes, worden er op Highgrove ook eigen bio-groenten verbouwd. De koningin liet ooit tijdens een bezoek aan Singapore al weten hoe belangrijk ze het vindt om gezond te eten. Ze streeft er zelfs naar om zo veel mogelijk goede vetten te eten, zoals avocado’s, vis en amandelen. Voor lunch verwachten we dan ook niets anders dan verse, biologische salades en vis. Zal dit dan het geheim zijn van haar stralende huid?

Avondeten

Voor avondeten is Camilla dol op gerechten uit de Britse keuken, zoals kipstoofschotels, cottage pie en gebraden kip. Overigens letten ze in landhuis Highgrove wel op voedselverspilling, en wordt er weinig weggegooid Als er ingrediënten over zijn, dan wordt dat de volgende dag weer gebruikt voor een shepherd’s pie. Het moge duidelijk zijn dat zowel Camilla als Charles een voorkeur hebben voor stevige Engelse kost.

Drinken

Hoe gezond Camilla ook eet, ze is altijd wel te porren voor een glas wijn. Met name rode wijn is erg in trek bij de Queen. Niet zo gek trouwens, want haar vader zat in de wijnhandel. Als kind werd ze dan ook opgevoed met het drinken van water en wijn, net als de Fransen. Als dit het geheim is, dan hebben we zeker oren naar dit dieet!

Lees ook: Eetdagboek: dit eet Rikkie Kollé op een dag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Hello!, Beau Monde | Beeld: NL Beeld