10 januari 2018
Naomi

Weinig mensen vervangen deze keukenbenodigdheden ieder jaar

Je keuken staat heel waarschijnlijk vol spullen die al vervangen hadden moeten worden. Velen van ons -onder wie wijzelf- zijn zich niet bewust van de slijtage en bacterievorming op het keukengerei. Het is tijd om eens een kijkje te nemen in de keuken en te kijken hoe lang je sommige van de onderstaande producten al in je keuken hebt staan. Wij schrokken best wel van dit lijstje. 

Wij moesten een hoop spullen vervangen.

De rasp

Dat raspen slijten is op zich heel logisch. Toch vergeten we vaak dat je hem dus ook eens zal moeten vervangen. Misschien heb je de rasp al jaren in je bezit en heb je er nog nooit aan gedacht om hem te vervangen. Nu blijkt dat je rasp bij frequent gebruik toch echt wel versleten is na een jaar. Als je je rasp niet zo vaak gebruikt kun je er gerust twee jaar mee doen, maar daarna is hij toch echt aan vervanging toe.

Snijplanken

Helaas kunnen ook snijplanken niet voor eeuwig in je keuken blijven. De snijplanken zijn na een jaar eigenlijk wel aan vervanging toe. Je zult misschien denken dat je ‘m elke keer goed schoon maakt, maar dat is helaas niet goed genoeg. Er ontstaan bacteriehaarden in de groeven en veel mensen vergeten aparte planken te gebruiken voor groenten, vlees en vis. Er ontstaat kruisbesmetting als je dat niet doet.

Plastic bakjes

Heb jij ook een plastic bakjes verzameling? Wij stiekem ook. Toch is het veel beter om elk jaar nieuwe te kopen, omdat er geurtjes in blijven hangen en ze verkleuren. Ze zien er daardoor niet meer zo fris uit en zijn echt aan vervanging toe.

Theedoeken

Theedoeken verslijten snel, doordat ze veelvuldig gewassen worden. Ze dienen daarom elk jaar vervangen te worden. Als je denkt dat dit onzin is, doe het dan om jezelf moeite te besparen. Een oude versleten theedoek neemt namelijk veel minder water op en daarmee maak je het afdrogen alleen maar moeilijker.

Lees ook: Dit is waarom je je uien nooit meer in de koelkast moet bewaren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere