27 september 2017
Naomi

Rob vindt de term lulkoek smaakvoller dan kutbier

In Den Bosch kan je al op veel plekken kutbier bestellen en vanaf woensdag komt daar nog iets anders bij, namelijk: lulkoek met als pakkende ondertitel: ‘brosse koeken om (zachtjes in te bijten)’.

Woensdag wordt het koekje gepresenteerd.

Knabbelen
Historicus Rob van de Laar is de bedenker van dit nieuwe koekje. “Ik las in de krant over het succes van k-bier in Den Bosch. Ik dacht daar hoort toch iets bij om te knabbelen?”, vertelt hij aan RTL Nieuws. Niet alleen de naam is lichtelijk bijzonder te noemen.

Wc
Ook achter het logo zit een mooi verhaal. Rob deed namelijk inspiratie op op de wc: “Op onze wc’s hebben we een aantal insignes uit de middeleeuwen hangen, waaronder een fallus met vleugeltjes.” Persoonlijk vind hij de naam lulkoek wat smaakvoller dan kutbier: “Ik zeg dat k-woord eigenlijk nooit. Lulkoek is veel onschuldiger. Het betekent gewoon onzin, kletskoek. Daarom kan deze naam prima.”

Speculaas
Het koekje wordt gebakken door De Brood specialist en het is niet alleen voor bij de koffie. “Het is een soort speculaaskoekje met een anijssmaak. Het is niet alleen lekker bij bier maar ook bij de koffie”, vertelt Rob. Hij hoopt dat iedereen binnenkort lulkoek zal gaan eten en dat het koekje heel populair wordt. Wij zijn in ieder geval heel nieuwsgierig.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Rob van de Laar