Desy

Nu mislukt je hartige taart of quiche nooit meer!

Een hartige taart of een lekkere quiche; daar kun je ons voor wakker maken. Jammer alleen dat de bodem door de vulling vaak erg nat en een beetje zompig wordt. Terwijl we willen dat de bodem lekker knapperig wordt. Dus hoe kunnen we dit probleem oplossen?

Kleffe bodem
Een hartige taart of quiche met kleffe, natte en zompige bodem wordt veroorzaakt door het feit dat de bodem het vocht van de vulling in zich opneemt. Om te voorkomen dat al je gasten na het eten natte stukjes deeg achterlaten op hun bord is het ten eerste van belang om een recept met uiterste precisie te volgen. Een recept steekt namelijk niet voor niets op een bepaalde manier in elkaar; vergeet je een bepaalde stap of gebruik je te veel of te weinig van een ingrediënt dan kan je taart een natte bodem krijgen.

Hacks
Natuurlijk zijn er ook een paar handige hacks om te voorkomen dat je bodem een natte dweil wordt. Je kunt bijvoorbeeld je taart- of quichebodem insmeren met wat ahornsiroop; dit zorgt ervoor dat de bodem als het ware verzegeld wordt waardoor er geen vocht in de bodem kan lopen. Ook kun je ervoor kiezen om de bodem blind te bakken. Dit betekent dat je de bodem met een blinde vulling (bakbonen) erin bakt voordat je de vulling erin doet. Let er verder ook goed op dat de oven op de juiste temperatuur staat; een oven die niet heet genoeg is zal je baksel niet knapperig maken. De laatste tip: laat de hartige taart of quiche eerst een kwartier in de vorm goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Culy | Beeld: Pixabay