11 maart 2020

Controleer de verpakking goed als je deze schaaltjes hebt gekocht!

Jumbo haalt per direct de schaaltjes selderij (40 gram) en peterselie (30 gram) uit de schappen. De producten zijn per ongeluk van een verkeerd etiket voorzien, waardoor het allergeen selderij niet juist is vermeld op de verpakking. Jumbo roept klanten met een selderij-allergie op de producten niet te eten en terug te brengen naar de winkel. Voor mensen zonder allergie zijn de gewassen veilig om te eten.

Selderij en peterselie

De veiligheidswaarschuwing van Jumbo betreft de schaaltjes selderij (40 gram) met EAN-code 8718452395774 en peterselie (30 gram) met EAN-code 8718452299805. Voor beide producten geldt een houdbaarheidsdatum tot en met 17-03-2020. Door een fout zijn de producten voorzien van een verkeerd etiket, waardoor het allergeen selderij niet op de verpakking is vermeld. Hierdoor kunnen mensen met een selderij-allergie een allergische reactie krijgen na het eten van de kruiden. Jumbo roept consumenten met een dergelijke allergie op om de selderij en peterselie niet te eten en terug te brengen naar een Jumbo-filiaal. Klanten zonder selderij-allergie kunnen de producten wel consumeren.

Geld terug

Klanten die (één van) de schaaltjes gekocht hebben, kunnen deze terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen het volledige bedrag retour. Een aankoopbon is niet nodig. Voor meer informatie kunnen consumenten contact opnemen met de klantenservice van Jumbo, via het telefoonnummer 0800-0220161.

jumbo peterselie selderij

Lees ook: SPAR geeft veiligheidswaarschuwing af voor donuts met deco

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Wikimedia Commons, auteur: Maurits90