06 april 2023
Yentl Feenstra

De winnaar komt op de menukaart van alle vestigingen én gaat een weekend naar Florence

Geef jij jezelf elke keer een schouderklopje wanneer je jouw favoriete pastarecept op tafel zet? En lijkt het jou leuk om jezelf terug te zien op de menukaart van een bekend pastarestaurant? Dat kan! Want alle amateurchefs slash pastalovers kunnen hun eigen recept insturen en een plekje op de kaart bemachtigen. Wie weet geniet heel Nederland – en Berlijn – straks mee van jouw creativiteit!

Voor de echte pastachef

Normaal gesproken wordt het menu samengesteld door de ervaren chefs van Spaghetteria – de pasta spot waar alles draait om homemade pasta met verse ingrediënten en sauzen. Dit keer zoeken ze ook jouw expertise en gaan ze op zoek naar de beste amateurpastachef van het land. Tot en met eind april 2023 kun je jouw eigen recept insturen en dan kom je misschien wel terecht op de menukaart van alle vestigingen van Spaghetteria. Én, extra leuk voor de toch al Italië-fanaten: je mag met een +1 een geheel weekend naar Florence!

Jouw recept

De kaart bij Spaghetteria bestaat doorgaans uit zes of zeven seizoensgebonden pastagerechten. Máár, daar komt straks een absolute topper bij te staan die van jou. Als je het ziet zitten om een ereplekje op de kaart te bemachtigen, kun je je fenomenale recept inleveren via de website of door even binnen te wandelen bij één van de vestigingen.

Een jury van pastapro’s kiest vervolgens drie genomineerden die hun recept in een van de Spaghetteria’s komen bereiden. Daarvan worden video’s gemaakt en vervolgens kiest het publiek uiteindelijk welke pasta er definitief op de menukaart komt te staan. Én dit geheel in stijl mag vieren in Florence!

Lees ook: Pasta-couture: Spaghetteria lanceert eigen kledinglijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Spaghetteria | Beeld: Pexels