05 februari 2021
Marlieke

De presentatrice gaat op zoek naar de ‘traditionele’ Nederlandse keuken

Janny van der Heijden kennen we allemaal als een van de vrolijke juryleden van Heel Holland Bakt. Maar taartjes proeven en meesterbakkers aanwijzen is niet het enige waarmee Janny op televisie komt. Binnenkort verschijnt haar nieuwe programma De Smaak van Nederland op 24Kitchen.

Nederlandse keuken

In het programma gaat Janny op onderzoek uit naar de Nederlandse keuken. Zitten we nog altijd om stipt 18 uur aan tafel met gekookte aardappels en een gehaktbal? Hoe vaak halen we eigenlijk pakjes, zakjes of verspakketten in huis? Oftewel: hoe ziet de ‘traditionele’ Hollandse keuken er anno 2021 uit?

De Smaak van Nederland

Om erachter te komen hoe het ervoor staat met de smaak van Nederland, gaat Janny langs bij een aantal uiteenlopende ‘experts’. Zo duikt ze samen met sterrenchef Joris Bijdendijk de geschiedenis van de Nederlandse eetcultuur in, ze ontwerpt een nieuwe gefrituurde snack met rapper Donnie en ze spreekt een Portugees-Mozambikaanse man die helemaal weg is van de traditionele Hollandse pot.

Wil jij samen met Janny van der Heijden meer te weten komen over de Nederlandse keuken? De Smaak van Nederland is vanaf 22 februari iedere maandag om 22:00 uur te zien op 24Kitchen.

Lees ook: 8x de lekkerste oudhollandse gerechten en snacks

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: 24Kitchen| Beeld: videostill