26 oktober 2017
Naomi

Met dit voedingsmiddel hou jij je honger onder de duim

Eet jij ‘s ochtends altijd een broodje of ontbijt je zelfs helemaal niet? Je zal merken dat je halverwege de ochtend wel zin hebt in een snack. Dat zal je niet hebben als je je ontbijt zou omgooien en in plaats daarvan champignons zou eten.

Je zou door het eten van champignons zelfs afvallen.

Verzadigend

Je vraagt je nu ongetwijfeld af hoe het kan dat champignons zo goed werken bij gewichtsverlies. We leggen het uit. Champignons zorgen voor vol gevoel en daardoor heb je minder zin om te snacken. Champignons zouden, volgens het onderzoek van de Universiteit van Minnesota, zelfs verzadigender zijn dan vlees en daarbij ook nog een stuk voedzamer. Naast dat het voedzamer is en sneller verzadigt, bevatten champignons ook nog eens een hoge dosis vitamine D. Zeker in de herfst- en wintermaanden hebben we een grote behoefte aan deze vitamine. Het is donkerder buiten en het lichaam maakt hier dan ook weinig van aan.

Eiwitten 

De onderzoekers kwamen tot deze conclusie, door twee groepen mensen te testen. De eerste groep ontbeet elke dag voor 10 dagen steevast met gehakt. De andere groep mocht alleen ontbijten met iets waar champignons in verwerkt zaten. De porties werden gebaseerd op de hoeveelheid eiwitten. Wat bleek? De groep die champignons at zat veel langer vol dan de andere groep. Voortaan doe je er dus goed aan om lekker een omeletje met deze paddenstoelen te maken. Zo voorkom je dat je rond tien uur alweer zin hebt in een koekje.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash