Sabine

Eens een ander slaapmutsje

Slapend rijk worden; het is iets wat we allemaal wel willen. Helaas is het moeilijk om deze mooie droom te realiseren. Wat echter wel kan in je slaap? Gezonder worden! Met name wanneer je voor het slapengaan wat azijn neemt doet dit wonderen voor je lichaam.

Van deze zes voordelen geniet je wanneer je appelcider azijn neemt voor het slapengaan.

Appelcider azijn verlaagt je bloedsuiker

Uit onderzoek is gebleken dat een beetje appelcider azijn vlak voor het slapengaan heel erg nuttig kan zijn voor mensen met diabetes. Onderzoekers aan Arizona State University gaven 11 vrijwilligers met diabetes type 2 twee eetlepels appelcider azijn en een kaassnack naast hun voorgeschreven medicijnen. De bloedsuiker van de participanten was de volgende ochtend een stuk stabieler.

Het verzacht een zere keel

Het verkoudheidsseizoen is echt aangebroken en het zou maar zo kunnen dat jij naast een verkoudheidje ook een zere keel bent opgelopen. Wil je dit leed verzachten? Dan doet appelcider azijn wonderen. Neem een half uur voordat je naar bed gaat twee eetlepels en je zere keel zal de volgende ochtend verzacht zijn. De bacterie die je zere keel veroorzaakt, kan niet in azijn overleven. 

Het bevordert je slaap

Tegenwoordig heeft iedereen het megadruk en vliegt iedereen van hot naar her. Het schoonheidsslaapje is daarom des te belangrijk om even tot rust te komen. Well+good bericht dat een eetlepel appelcider azijn in een glas heet water met wat honing wonderen doet voor je nachtrust.

Het gaat een vieze ochtendadem tegen

Word jij ’s ochtends wakker met een niet zo prettig ruikende adem? Maak je geen zorgen, daar hebben veel mensen last van. Maar als je wakker wordt naast je kersverse liefje wil je wel een kus kunnen geven zonder hem of haar af te stoten. De oplossing? Jawel: appelcider azijn.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elite Daily | Beeld: Apple Cider Vinegar door Mike Mozart onder de licentie CC By 2.0