24 oktober 2017
Sabine

De twee gaan perfect samen

Op de redactie van Kookfans zitten echte Bourgondiërs en we zijn altijd in voor een lekkere combinatie, maar in het geval van grapefruit en koffie gaat het niet om de smaaksensatie. Nee, in dit geval gaat het met name om het effect: grapefruit beïnvloedt namelijk de werking van cafeïne.

Zo kun je nog langer op dat kopje koffie teren.

Stoffen in grapefruit

Grapefruit heeft samenstellingen, bergamottin en naringenin genaamd, die de manier waarop je voedsel verteert veranderen. Deze samenstellingen stoppen de enzymen in je lever en spijsverteringskanaal tijdelijk waardoor bepaalde stoffen niet meteen worden afgebroken. En een van die stoffen is, inderdaad, cafeïne.

Werking

Wanneer je jezelf wakker probeert te houden, kan een kop koffie je helpen. Wil jij dat de cafeïne zijn werk wat langer doet? Dan zou je eens een grapefruit moeten eten voordat jij een bakkie pleur neemt. De werking van de grapefruit zorgt ervoor dat de cafeïne zijn werk langer doet! Je zou ook een scheutje grapefruitsap door de melk voor je koffie kunnen doen.

Waarschuwing

Pas wel op met grapefruits. Te veel theobromine, een andere stof in grapefruit, is namelijk giftig. Houd ook in het achterhoofd dat de grapefruit ervoor kan zorgen dat je langer dronken blijft wanneer je drank hebt gehad.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: J burrows | Beeld: Pixabay