Naomi

Dat het zó makkelijk is, wisten wij niet!

We smeren het dagelijks op ons broodje, maar we hebben er nog nooit bij stil gestaan dat je dat ook heel makkelijk zelf kunt maken: margarine. De hoogste tijd om dat nu wel eens te proberen! Zo maak je margarine met een smaakje. 

Het is makkelijker dan je denkt!

Wat heb je nodig?

  • 6 eetlepels olie (zoals lijnzaad-, koolzaad- of zonnebloemolie)
  • 2 theelepels wortelsap
  • een halve theelepel mosterdpoeder
  • 4 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel citroensap
  • basilicum
  • zout
  • water
  • ijs

Wat moet je doen?

  • Vul een bak met water en ijs. Zet daar een schaal in.
  • Giet hier de plantaardige olie in en begin met roeren.
  • Voeg het wortelsap toe en blijf ondertussen roeren.
  • Als dit is gemengd voeg je het mosterdpoeder toe.
  • Giet vervolgens de gesmolten kokosolie bij het mengsel.
  • Blijf het geheel stevig doorroeren tot het de dikte van margarine krijgt.
  • Gooi het citroensap erbij.
  • Snijd de basilicum fijn en doe het, samen met een mespunt zout, bij het mengsel.
  • Smeer het op een vers broodje.

Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Zoetrecepten | Beeld: Videostill zoetkeuken