06 juli 2023
Sanne

Een plantaardige variant op de bekende hotdog

Een bezoekje aan IKEA kan niet worden afgesloten zonder een overheerlijke hotdog. Goed nieuws voor iedereen die vegan eet, want de winkelketen komt binnenkort met een plantaardige variant op de welbekende snack: de ‘plantdog’.

Plantaardig eten bij IKEA

IKEA staat natuurlijk bekend om hun Zweedse gehaktballetjes en hotdogs. Een bezoekje aan het woonwarenhuis gaat dan ook standaard gepaard met een warme snack tussendoor. Vegetariërs en veganisten hebben ook steeds meer keuze op het menu bij IKEA. Zo kwam de winkelketen een tijd geleden al met plantaardige gehaktballetjes en introduceerden ze ook vega hotdogs. En het vega menu wordt binnenkort opnieuw uitgebreid met de plantdog.

Plantdog

Eten in het restaurant van IKEA, of een winkelbezoekje afsluiten, wordt nóg leuker met de komst van de plantdog: een plantaardige variant op de welbekende hotdog. We hoeven nog maar heel even geduld te hebben, want vanaf 10 juli is de plantdog al verkrijgbaar bij de Zweedse meubelgigant.

Wat zit erin?

Tot slot willen we natuurlijk wel weten wat er precies in zo’n plantaardige hotdog zit. De plantdog is gemaakt van rijsteiwit, wortel, ui en zoete aardappel. Daarnaast bevat hij geen toegevoegde suikers – en dat is weer mooi meegenomen! Volgens IKEA heeft het bovendien dezelfde rokerige smaak en bite als de variant met kip. Wij zijn benieuwd en gaan zeker bezoekje aan IKEA brengen om ‘m te proeven!

Ook lekker: Recept: zo maak je zelf de Zweedse gehaktballetjes van IKEA

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels