18 maart 2024
Sara Bergsma

De finale van het elfde seizoen vond zondagavond plaats

Ein-de-lijk is de winnaar van het elfde seizoen van Heel Holland Bakt bekend. Na een zenuwslopende finale, waarin de kandidaten onder meer een bruidstaart moesten maken, werd Aruna verkozen tot winnares door juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. 

Miljoenen kijkers

Maar liefst 2,3 miljoen mensen kropen gisteravond voor de buis om de finale van Heel Holland Bakt te bekijken. In de finale moesten de bakkers als spektakelstuk onder meer een bruidstaart maken, waar ze maar liefst 7 uur de tijd voor kregen. Een behoorlijke klus, wat de deelnemers bakken energie kostte.

Het was aan juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Zij kozen voor de 46-jarige Aruna, gezien haar uitstekende bakkunsten. Ze hebben haar verkozen boven de andere twee finalisten, Tim en Susan. Janny kon ‘eigenlijk geen kritiekpunten’ bedenken voor de creatie van Aruna.

Aruna

Beeld: © Elvin Boer/MAX

Gestreden

Aruna reageerde dolenthousiast op de uiteindelijke winst van de spannende finale. “Ik kan helemaal niks zeggen, ik ben helemaal overdonderd, ik zag het niet aankomen”, aldus de talentvolle winnares. “Dit is een droom die uitkomt. Ik heb zo gevochten, gestreden. En het is gewoon gelukt.” Volgens de juryleden zaten de finalisten dit seizoen heel dicht bij elkaar. Van harte gefeliciteerd met de winst, Aruna!

Lees ook: Move over crompouce, de ‘crookie’ moet je proeven!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: © Elvin Boer/MAX