29 april 2023
Rowan Hattu

Heel handig om te weten!

Als jij een vaatwasser in je keuken hebt, heb je er vaak ook een bestekmand in staan. Erg handig natuurlijk, maar hoe zet je je bestek eigenlijk in die bestekmand? Wij geven je er antwoord op in dit artikel.

Antwoord

Heeft jouw vaatwasser in plaats van een besteklade, een bestekmand? Dan heb je vast wel eens gedacht hoe jij je bestek het beste in deze bestekmand kunt zetten. Want: moet het handvat nou naar boven of naar beneden? Gelukkig is het antwoord daarop heel erg simpel. Om je bestek zo schoon mogelijk te krijgen, moet je je vorken, messen en lepels zowel naar boven als naar beneden in de bestekmand zetten. Ja, echt waar!

Reden

De reden dat je je bestek naar boven en naar beneden in de bestekmand moet zetten, is omdat het anders te dicht tegen elkaar gaat staan. Stel: je doet in elk vakje van de bestekmand een ander soort bestek, dus de lepels bij de lepels, de vorken bij de vorken, en ga zo maar door. Dan staat het bestek dus zó dicht tegen elkaar aan, dat het moeilijk is voor het water om ertussen te komen. En ja, het verwijderen van etensresten wordt dan ook een stuk moeilijker.

Als jij dus je bestek rechtop én ondersteboven in de bestekmand zet, voorkom je dat het water er moeilijk tussen kan komen. Het resultaat? Spic en span bestek! Wel moet je natuurlijk oppassen met hele scherpe voorwerpen zoals messen. Die kun je beter met de scherpe punt naar beneden zetten, zodat je het risico vermijdt dat je jezelf kan snijden.

Lees ook: Niet meer langer in de buidel tasten voor granola? Zó maak je het zelf

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Dingen Voor Vrouwen | Beeld: Pexels