Heinz lanceert nieuw assortiment vleesvervangers

09 maart 2023
Redactie Kookfans

‘Neem een break van vlees, niet van smaak’

Heinz staat natuurlijk bekend om haar ketchup, maar dat is niet het enige product dat het bedrijf maakt. Het bekende sausmerk lanceert namelijk een serie vleesvervangers die bestaan uit drie vegetarische burgers en vegetarisch gehakt. Lees verder! 

Heinz Meatless

Met Heinz Meatless wil het bedrijf de smaak en textuur van vleesvervangers naar een hoger niveau brengen en mensen bereiken die zich niet aangetrokken voelen tot het huidige aanbod. Of zoals het sausmerk zelf zegt: ‘Neem een break van vlees, niet van smaak’.

Vleesvervangers

Het assortiment bestaat uit de Meatless Burgerz,  Meatless Gehakt, Beanz Burgerz Mediterrane Stijl en Beanz Burgerz Mexicaanse Stijl. Uiteraard zijn alle producten goed te combineren met andere producten van het merk, zoals de Tomato Ketchup en de Tomato Frito, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor de pasta of lasagne.

Plantaardige voeding

Heinz is sinds zijn oprichting al bijna 150 jaar geleden gespecialiseerd in plantaardige voedingsproducten. Het bedrijf heeft daarom als doel gesteld om plantaardige voeding, waaronder vleesvervangers, veel toegankelijker te maken voor consumenten.

Smaak en kwaliteit

Bij de ontwikkeling van de vleesvervangers is er gelet op smaak en hoge kwaliteit, en dat vind je ook in de producten terug. Ook is er rekening gehouden met maaltijden die vaak geconsumeerd worden, zoals broodje burger en pasta. Daarnaast wil het bedrijf de smaak van de vleesvervanger op hoog niveau hebben zodat er naast vegetariërs en veganisten ook flexitariërs worden bereikt.

Lees ook: 5 hotspots waar je heerlijk vegan kunt eten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Heinz