Jaimy Boer

Ook zonder vlees en zuivel kun je heerlijk eten!

Nederland kent een hoop hotspots waar je kunt aanschuiven voor een smakelijke lunch of diner. Maar ook voor iedereen die veganistisch of vegetarisch eet, is er genoeg keuze. We zetten een paar fijne plekken op een rij! 

1. Bar kantoor in Amsterdam

Midden in het groene Westerpark vind je Bar Kantoor. Hier draait het om duurzaamheid, en dat vind je zowel in het eten als in de inrichting. Zo staan er tweedehands kantoormeubelen in het restaurant, zoals oude ladekasten en stoelen. Tip van ons: probeer de oesterzwam-wings! Een heerlijke borrelsnack zónder vlees en zuivel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Kantoor (@barkantoor)

2. Achterwerk in Groningen

Voorheen werd het gebouw gebruikt als voormalig Willem Lodewijk Gymnasium, maar nu kun je er terecht voor heerlijke vegan gerechten. In dit kleine en fijne restaurant serveren ze vier dagen per week een hoogstaand vier- of vijfgangendiner waar je zeker van gaat watertanden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Achterwerk (@lekkerachterwerk)

3. Veganees in Amsterdam

Bij Veganees is de menukaart allesbehalve saai. Ze serveren hier streetfood uit verschillende Aziatische keukens. Denk aan crunchy tempeh, gado gado, samosa’s en Korean fried cauliflower. Een smaakvolle verrassing!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VEGANEES (@veganees.ams)

4. Restaurant Kasvio in Leidsche Rijn (Utrecht)

In het ecologische cultuurcentrum Metaal Kathedraal in Leidsche Rijn vind je restaurant Kasvio: dé plek voor culinaire hoogstandjes zonder vlees en zuivel. De gerechten zien eruit als kunstwerken, alleen mag je hier wel aan zitten! Ook lekker: de uitgebreide kaart met biologische wijnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door kasvio (@kasvio_restaurant)

5. NENI in Amsterdam

Ben jij een liefhebber van de oostmediterrane keuken? Dan is NENI de plek die je niet wil missen. Hier serveren ze de lekkerste gerechten uit onder andere Israël en Libanon en daardoor vind je een ook vlees- en zuivelloze pareltjes op de menukaart. Wat dacht je van een aubergine steek? Of de veganistische versie van arayes? Kortom, heerlijk vertoeven met vegan eten!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NENI Amsterdam (@neni.netherlands)

Lees ook: Dit zijn de beste restaurants van Nederland per provincie

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Unsplash, Sonnie Hiles