09 mei 2018
Naomi

Deze stof is niet toegestaan in vlees

Tweehonderd ton gehakt is uit de handel gehaald door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Het NVWA deed onderzoek nadat er een melding binnen was gekomen dat er een verboden stof zat in het gehakt. Hieruit bleek dat dat inderdaad het geval was en als resultaat moest tweehonderd ton uit de handel gehaald worden. 

De stof mag alleen in specifieke producten gebruikt worden.

Sulfiet

Het gaat hierbij om de stof sulfiet. Dit wordt gebruikt om bedorven vlees te maskeren en dat kan heel gevaarlijk zijn. Daarom is deze stof ook verboden in vlees. In wijn kun je deze stof nog wel aantreffen, maar meestal is het gebruik hiervan niet toegestaan. Niet alleen bij het bedrijf waar de melding van binnengekomen was, is deze stof aangetroffen. Ook bij andere bedrijven werd hier gebruik van gemaakt, zo bleek nadat de NVWA een monster had genomen.

Allergie

Na herinspectie bleek gelukkig dat de bedrijven het gebruik van de stof hadden gestaakt en het niet meer terug te vinden was in het vlees. Toch blijft de NVWA de bedrijven onder de loep houden de komende tijd. Sulfiet is namelijk niet alleen verboden, maar ook gevaarlijk. Sommige mensen kunnen er een allergische reactie door krijgen. Daarom staat het ook altijd genoemd op het etiket van wijn waar het in gebruikt is.

Lees ook: Intratuin verkoopt muntplantjes op een wel heel speciale manier…

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: pxhere