02 augustus 2018
Sabine

Elke dag een ei eten heeft zo zijn voordelen

Een omelet bakken, een ei pocheren of gewoon een gekookt eitje op een boterham met avocado: als het op eieren aankomt zijn er tientallen opties wat het klaarmaken betreft. Ga vooral je gang als het aankomt op eieren eten. Een ei per dag is namelijk best voordelig. 

De kans op bepaalde ziekten daalt met een vrij groot percentage als je elke dag een ei eet.

Eieren eten

Als het op eieren aankomt zijn de meningen verdeeld. Volgens de een kun je gerust twee eieren per dag eten, maar de ander is juist bezorgd over een stijgend cholesterolgehalte. Een ding kunnen we inmiddels uitsluiten: het heeft een voordeel als het aankomt op bepaalde ziektes.

Minder kans op bepaalde ziektes

Chinese onderzoekers bogen zich over de kwestie. Aan een grootschalig onderzoek namen zo’n 400.000 mensen deel en zij werden negen jaar in de gaten gehouden. De ene groep at eieren en de andere groep helemaal niet. Wat bleek? Mensen die geen eieren aten, kregen vaker te maken met hart- of vaatziektes. Mensen die wel eieren aten hadden 18 procent minder kans om te overlijden aan de gevolgen van de hart- of vaatziektes dan mensen die helemaal geen eieren aten.

Echt waar?

Hoewel de bovenstaande resultaten erg mooi klinken, moet er wel bij worden vermeld dat het onderzoek ging om een observerende studie. Hierbij zijn niet alle risicofactoren meegenomen die wel een rol spelen in hart- en vaatziektes.

Lees ook: Geen pan bij de hand? Zo bereid je eieren op 4 alternatieve manieren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle, CNN | Beeld: Pexels