06 februari 2018
Sabine


Zou een ‘gewone tosti’ niet veel lekkerder zijn?

Vrijwel overal zijn duurdere varianten van. Huismerk cola tegenover Coca-Cola, euroknaller chocolade tegenover Tony Chocolonely. Er zit toch wel een groot prijsverschil tussen dit soort producten, maar de duurste tosti ter wereld is wel écht een stuk duurder dan een normale tosti.

Het gegrilde broodje met kaas kost je omgerekend 172 euro.

Beste ingrediënten 
Als je thuis een tosti in elkaar flanst heb je een heerlijk en goedkoop maaltje. Dat voordeel geldt echter niet voor de Quintessential Grilled Cheese, de duurste tosti ter wereld, die verkrijgbaar is bij Serendipity 3 in New York. De chef die deze tosti ontwikkelde, Joe Calderone, vindt dat het 172 euro kostende broodje de prijs absoluut waard is. “Het bevat de beste ingrediënten ter wereld”, laat hij weten aan CNBC.

Op het broodje
Goed, wat zijn die beste ingrediënten dan precies? Te beginnen met het brood. De boterhammen zijn niet gemaakt van gewoon water, maar van Dom Perignon champagne en het bevat stukjes goud van 23-karaat. Waarom je dat goud op zou willen eten laten we maar even terzijde. Het broodje wordt belegd met de zeldzame Italiaanse kaas Caciocavallo Podolio. Deze kaas is zo zeldzaam omdat maar 25.000 koeien ter wereld bestaan die de specifieke melk voor deze kaas kunnen leveren. Daarnaast geven de koeien maar twee maanden per jaar melk.

Nog meer
Daar houdt het niet op met de ingrediënten. In plaats van boter wordt truffelolie gebruikt met stukjes goud erin, want zo wordt de tosti ‘extra knapperig’ en de tosti wordt ook nog eens extra in een goudmengsel gedipt, zodat de zijkanten mooi glimmen. Daarnaast wordt de tosti geserveerd met een tomatensoep met stukjes kreeft erin.

Bekijk hieronder in de video hoe de tosti wordt klaargemaakt.

Lees ook: Deze tosti van Jamie Oliver is de allerlekkerste die je ooit gaat eten

Fan van dit artikel? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: CNBC | Beeld: Videostill CNBC