30 augustus 2018

Volgens de dokter is het geen goed idee om dan koffie te drinken

Veel koffiedrinkers kunnen hun kopje koffie in de ochtend echt niet missen. Een veelgehoord argument hiervoor is dat de koffieleuten hier wakker van worden en dat het ze energie geeft als ze moe zijn. Maar dokter Mehmet Oz, ook wel bekend als Dr. Oz, is het hier niet mee eens. Hij heeft een veel beter idee.

Volgens de dokter geeft dit ene drankje je veel meer energie.

Geen koffie

Aan Rachael Ray Show vertelt Dr. Oz waarom hij vindt dat je het cafeïnedrankje beter kunt laten staan. “Het neemt slechts de energie die je al hebt in je energiebank en geeft het daarna terug aan je”, verklaart hij. Om die reden vindt hij dat koffie je eigenlijk een valse belofte doet. Wat je volgens de dokter wilt is nieuwe energie en hij weet dat het drankje voor.

Meer energie

Eigenlijk is het heel simpel. Dr. Oz adviseert je namelijk gewoon om meer water te drinken. Hij legt uit dat een goede hydratatie heel belangrijk is om je energieniveau op te krikken. Koffie hoef je volgens de Amerikaans-Turkse tv-persoonlijkheid niet af te zweren, maar laat het kopje in de ochtend in ieder geval staan. Volgens de 58-jarige kun je beter water met citroen drinken. “De citroensap zorgt ervoor dat je ingewanden beter op gang komen”, vertelt hij.

Lees ook: 6 gevolgen van consequent te weinig water drinken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Rachael Ray Show | Beeld: Videostill, Pixabay