31 oktober 2022
Jasmijn

Hier kun je het beste heen als je wilt besparen

De inflatie is nog altijd in volle gang en dus gaan steeds meer mensen op de kleintjes letten. We weten allemaal dat het behoorlijk wat kan schelen om voor het huismerk te gaan in plaats van A-merken. Bij welke supermarkt ben je met die tactiek het goedkoopst uit?

Als beste uit de test

De Consumentenbond heeft onlangs onderzoek gedaan naar de prijsverschillen tussen supermarktproducten. Daarvoor keken ze naar de prijzen van meer dan honderd ‘basisproducten’, bij de veertien grootste supermarktketens van Nederland. Ze kwamen tot de conclusie dat Dirk de goedkoopste huismerken aanbiedt. Bij veel producten liggen de prijzen in die supermarktketen 11 procent onder het gemiddelde.

Opvallende ontdekkingen

De Spar kwam het minst goed uit de test: daar zijn de huismerken buitengewoon duur. Ze liggen namelijk maar liefst 26 procent boven het gemiddelde. Daarnaast deed de Consumentenbond twee opvallende ontdekkingen. Ten eerste scoren de ‘budgetsupermarkten’ Aldi en Lidl minder goed dan verwacht. Mensen gaan er vaak van uit dat je daar heel goedkoop boodschappen kunt doen, maar dat valt dus tegen. De Aldi bleek zelfs op hetzelfde niveau te zitten als de Albert Heijn.

De andere opvallende ontdekking is dat het verschil tussen huismerken en A-merken de afgelopen jaren behoorlijk is toegenomen. Vier jaar geleden was er een prijsverschil van 40 procent, nu is dat 50 procent. Ga je voor het huismerk, dan bespaar je daarmee in veel gevallen dus maar liefst de helft!

Lees ook: Hand op de knip: ALDI, LIDL en huismerken zijn veel populairder geworden

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

 Bron: Libelle, Consumentenbond | Beeld: Unsplash, Kleomenis Spyroglou