21 april 2021

‘Ik wil mijn leuke leven niet te lang opzij zetten’

Astrid Joosten (63) is dol op lekker eten en een goed glas wijn. In mede-bourgondiër Rob vond de presentatrice niet alleen liefde, maar ook iemand met dezelfde passie. De twee hopen deze zomer dan ook het — uiteraard goed gevulde — glas te heffen op hun huwelijk. Aan Beau Monde vertelt Astrid alles over haar liefde voor eten én hoe ze in shape blijft. 

Echte bourgondiër 

Dankzij haar liefde voor wijn en spijs staat Astrid Joosten bekend als een echte bourgondiër. Maar of ze zelf ook zo’n goede kok is? “Ik ben gezegend met een man die geweldig kan koken”, vertelt Astrid aan Beau Monde. “Rob maakt complete diners die zo goed zijn dat vrienden ons soms zelfs niet meer terug durven te vragen. Dan zeggen we: ‘Joh, we vinden een simpele spaghetti ook lekker.’” Nu het stel niet uit eten kan, vinden ze het ook heerlijk om thuis te koken met verse ingrediënten die ze op de markt halen. En de taakverdeling? Die is als volgt: “Hij kookt en ik speel de sommelier.” Ieder zijn specialiteit, zullen we maar zeggen! 

Eetcafé of Michelin-restaurant

Astrid en Rob delen dezelfde passie, volgens de presentatrice is het ook de reden dat ze bij elkaar passen. Met mijn liefde voor lekker eten, mooie restaurants en goede wijnen zou ik nooit met een man kunnen zijn die tegen me zegt: ‘Iets bij de Chinees halen vind ik ook goed’”, geeft ze toe. Maar zijn de twee dan nooit te vinden in een eetcafé? “Zeker wel”, vertelt Astrid. “Alles wat goed klaargemaakt is, vind ik lekker.” Ze is dan ook zeker niet wekelijks te vinden in een restaurant met Michelinster, want: “ik wil dat het bijzonder blijft”. 

Slank blijven als bourgondiër 

Hoewel we de liefde voor eten en wijn goed snappen, hebben we toch één prangende vraag: hoe blijft ze toch zo slank? “Ik ben wel een paar kilo te zwaar hoor”, geeft Joosten toe.  “Ik moet zeggen dat wij doordeweeks heel gezond en matig eten met ’s avonds een visje of kip met groenten. Zelden eten we aardappelen of rijst. In het weekend pakken we wel uit met drie gangen en Franse kazen. Eigenlijk komt het erop neer dat, wat er in het weekend bijkomt, er doordeweeks weer afgaat. Zo blijf ik stabiel.”

Niet smokkelen

Hoewel ze dus stabiel blijft door een goede balans te houden, wil de presentatrice graag een paar kilo kwijt. “Als ik een dieet volg, dan smokkel ik niet, drink ik geen wijn en ben ik zo een paar kilo kwijt”, vertelt ze aan het tijdschrift. Welk dieet is dan haar geheim? “Alizonne”, verklapt Astrid. “Alle overtollige kilo’s eraf krijgen is me echter nog niet gelukt. Ik wil mijn leuke leven niet te lang opzij zetten”, lacht ze. En dat begrijpen we maar al te goed! 

Het hele interview met Astrid Joosten lees je in de nieuwste Beau Monde, die vanaf vandaag in de winkel ligt. 

Lees ook: Aha! Dit heeft Mascha van Beautygloss in haar keukenkastje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: BNNVARA/Annemieke van der Togt