22 oktober 2018
Tjitske

Wij besparen waar we kunnen

Natuurlijk hebben we eten nodig, maar vooral bij gezinnen kan dit flink in de kosten lopen. Als jij op de kleintjes moet letten, wil je natuurlijk besparen waar je kunt. Je laat A-merken links liggen en ook de verpakkingen die schreeuwen dat ze biologisch zijn zijn te duur. We schreven al eerder een artikel over goedkoper boodschappen doen, maar we geven nog zeven nieuwe tips over hoe je kunt besparen in de supermarkt.

Dit scheelt flink in de portemonnee.

1. Kip

Koop je vaak voordeelverpakkingen kipfilet? Dan zal deze tip je verbazen: kippendijfilets zijn een stuk goedkoper! Je krijgt meer vlees voor minder geld. Daarnaast zijn kippendijfilets een stuk meer smaak en zijn ze minder taai en droog.

2. Pesticiden

Koop je liever biologisch groente en fruit omdat er minder pesticiden op zitten? Van verschillende soorten groente en fruit kun je prima de gewone, goedkope variant nemen want deze schil je toch óf bevatten weinig pesticiden. Kies voor de goedkope versie van zoete aardappel, avocado, broccoli, aubergine, asperges, ui,  banaan, mango, ananas en kiwi.

3. Vriesfruit

Ingevroren fruit is vaak veel goedkoper dan vers fruit, vooral buiten het seizoen. Koop daarom vooral in de winter bakjes zomerfruit uit de vriezer om door de yoghurt of smoothies te doen. Lekkerder en goedkoper dan gekweekte aardbeien uit de kassen!

4. Bloem

Bak je graag een taart of cake? Kies er dan voor om bloem, bakpoeder en suiker te gebruiken in plaats van kant-en-klaar mixen. Dit is een stuk goedkoper, lekkerder en langer houdbaar.

5. Tomaten uit blik

Tomaten uit blik zijn in het najaar en de winter een stuk lekkerder dan de verse variant en veel goedkoper! Perfect voor in sauzen.

6. Bonen

Meestal pakken we uit gemak gewoon een blikje bonen, maar het is veel goedkoper om zelf gedroogde bonen te weken. Ja dit kost tijd, maar je kunt er echt geld mee besparen! Daarnaast vullen bonen en peulvruchten goed en zijn de gedroogde varianten iets gezonder, omdat ze geen zout bevatten.

7. Pasta

Denk je dat de verse pasta uit het koelvak lekkerder is dan gedroogde pasta? Nee hoor! Deze ‘verse’ pasta wordt zo massaal gemaakt dat-ie helemaal niet zo lekker is. Kies gewoon voor gedroogde eierpasta.

Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Voedingscentrum | Beeld: Unsplash