24 februari 2022

Heb jij deze smeersels in huis? Let dan goed op

Heb jij onlangs smeersels van het merk Maza in huis gehaald? Controleer de verpakking dan goed. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft namelijk een veiligheidswaarschuwing afgegeven voor Hoemoes en Esfenaj van dit merk. 

Hoemoes

Allereerst waarschuwt Maza Mediterranean Delicacies voor ‘Hoemoes less salt 200 gram’ van Maza B.V. Dit product bevatmogelijk Listeria Monocytogenes. Het gaat om de Hoemoes met streepjescode 8714779004498, die tenminste houdbaar is tot 28-03-2022. Klanten die dit product in huis hebben worden dringend verzocht om het niet te eten. De Listeria-bacterie kan vooral voor ouderen, jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een zwak afweersysteem een gevaar vormen voor de gezondheid.

Hoemoes

Hoemoes less salt. (Beeld: Maza)

Esfenaj

Ook de Esfenaj van Maza wordt teruggeroepen. Het gaat om de ‘Esfenaj 200 gram’ van Maza B.V met streepjescode 8714779003897, die tenminste houdbaar is tot 19-03-2022. Ook dit smeersel kan Listeria Monocytogenes bevatten. Heb je dit product in huis? Eet het dan vooral niet op, voor je eigen veiligheid en gezondheid.

Esfenaj

Esfenaj. (Beeld: Maza)

Retouneren

Heb jij één van deze, of beide, producten in de (koel)kast liggen? Dan kun je het retourneren naar Maza en krijg je het aankoopbedrag terug. Hoe je dat precies doet lees je op de website van de producent, waar ook de contactgegevens staan. Wanneer je deze producten met een andere houdbaarheidsdatum in huis hebt, kun je er zonder zorgen van genieten.

Lees ook: Met deze tips maak jij een Instagramwaardige borrelplank

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA (Hoemoes), NVWA (Esfenaj), Maza | Beeld: Maza