19 juli 2018
Naomi

De listeriabacterie kan heel gevaarlijk zijn

Het is telkens weer raak bij de supermarkten. Nu is het de beurt van de beenham van Albert Heijn. De vers voorverpakte vleeswaren is besmet met de listeriabacterie en dit kan voor hele gevaarlijke situaties met betrekking tot de gezondheid zorgen. 

Gevolgen

Door het eten van deze bacterie kunnen vooral risicogroepen ernstig ziek worden. Zo kunnen mensen met een verminderde weerstand last krijgen van bloedvergiftiging, hersenvliesontsteking en zelfs een ontsteking van de binnenwand van het hart. Ook zwangere vrouwen moeten erg oppassen; door het eten van deze bacterie riskeren ze een miskraam of een vroeggeboorte. De symptomen van een besmetting met de listeriabacterie kunnen verder bestaan uit koorts, rillingen, pijn in de rug, hoofdpijn, keelpijn en spierpijn.

Beenham

In de vers voorverpakte AH Beenham met houdbaarheidsdatum 29-07-2018 is bij de producent de bacterie Listeria aangetroffen. Klanten worden dringend verzocht het product niet op te eten en het terug te brengen naar een filiaal van de supermarktketen. Klanten zullen na inlevering van het product het aankoopbedrag terug krijgen. De Albert Heijn roept mensen die nog vragen hebben op contact op te nemen met de klantenservice.

Lees ook: Opgelet: supermarkt Coop roept dit vlees terug in verband met listeriabacterie

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld: Albert Heijn Beeldbank