24 februari 2022
Sanne

Deze tien thuisbakkers gaan de strijd met elkaar aan

Het kersverse negende seizoen van Heel Holland Bakt staat op het punt van beginnen. Tijd om kennis te maken met de tien thuisbakkers die dit jaar de strijd met elkaar aangaan in de befaamde witte tent. Wij stellen de kandidaten aan je voor. 

Gevarieerde groep

Een gevarieerde groep thuisbakkers staat in de startblokken voor een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt. De kandidaten komen vanuit alle windstreken en er zijn meerdere bakkers met een extra uitdaging, zoals volledig vegan of glutenvrij bakken. De deelnemers hebben hun roots in onder meer Frankrijk, Schotland, Marokko, België en Griekenland liggen. We kunnen dus een seizoen met creatieve en originele baksels verwachten. Op Instagram steelt Heel Holland Bakt ze alle tien voor.

Enzo

Enzo komt oorspronkelijk uit Frankrijk en kwam op zijn 7e naar Nederland. Met een Franse vader en Britse moeder is het bakken hem met de paplepel ingegoten. Enzo’s eerste woordje als baby was dan ook gateau, oftewel: taart!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heel Holland Bakt (@heelhollandbakt)

Inge

Inge is een opvallende en kleurrijke verschijning. Friemelen en fröbelen is helemaal aan deze Nederlandse Betty Boop besteed! Kleine patisserie-achtige baksels vindt ze dan ook het leukst om te maken.

Juliaan

Juliaan is in het dagelijks leven machinebouwer, maar in het bakken kan hij al zijn creativiteit kwijt. Als hij niet aan het bakken is, kijkt hij graag naar Formule 1 of gaat hij eropuit met zijn gezin.

Lynn

Lynn staat het allerliefste in haar roze keuken om een lekkere slagroomtaart te maken. Ze ziet zichzelf als een vrolijke bakker en verwerkt dit ook graag in haar baksels. Als ze niet aan het bakken is, werkt ze in de viskraam van haar ouders of is ze met haar man aan het werk op hun varkenshouderij.

Marieke

Marieke bakte haar eerste taart samen met haar moeder. Dit beviel zó goed, dat het haar grootste passie en hobby is geworden. Ze vindt het geweldig dat je mensen vrolijk maakt en verbindt door eten te maken of te bakken!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heel Holland Bakt (@heelhollandbakt)

Mary

Mary komt oorspronkelijk uit Schotland. Volgens Mary brengt bakken culturen samen, iets wat zij prachtig vindt. Ze is een echte allround bakker. Maar hoe secuur ze is in haar werk, zo rommelig kan ze soms zijn in de keuken.

Siham

Siham heeft haar liefde voor bakken meegekregen uit de Marokkaanse cultuur, waar veel wordt gekookt. Ze is erg perfectionistisch als het op bakken aankomt. Het is voor haar belangrijk dat haar creatie er precies uitziet zoals ze het in haar hoofd had!

Tom

Tom kwam 17 jaar geleden naar Nederland voor de liefde en is hier inmiddels helemaal gesetteld met zijn vrouw en gezin. Een taart kopen in de winkel is een no go voor deze rasechte Belg, hij bakt hem liever zelf!

Yannis

Yannis is chemicus en woont in Amsterdam. Hij vindt het uitdagend om te experimenteren met verschillende technieken en nieuwe smaakcombinaties. Als hij niet aan het bakken is, speelt hij graag piano en hij doet aan crossfit.

Zeinab

Zeinab is van alle markten thuis. Ze is masterstudente, doet graag aan fitness, houdt van muziek en is vaak zingend te vinden in de keuken. Ze is een echte creatieve bakker: een taart zonder decoratie is voor haar niet af!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heel Holland Bakt (@heelhollandbakt)

Benieuwd naar alle foto’s en voorstelfilmpjes van de kandidaten? Je vindt ze hier. Heel Holland Bakt is vanaf zaterdag 12 maart te zien bij NPO 1. 

Lees ook: Janny van der Heijden onthult geheim over nieuw seizoen Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt, Omroep MAX, Instagram @heelhollandbakt | Beeld: © Roland J. Reinders/ MAX