Azijn in een cocktail? Met dit zomerse product is dat heerlijk

06 juli 2022
Jaimy Boer

Dit wil je meteen proberen!

Azijn is een veelzijdig product, maar tot vandaag hadden we nooit verwacht dat je het ook in een cocktail kunt doen. Daar gebruik je alleen niet je alledaagse azijn voor, maar eentje met een zomerse smaak. Benieuwd? Lees dan verder! 

Italian Spritz wijnazijn

Trek snel een sprintje naar de Oil & Vinegar, want hier scoor je nu Italian Spritz wijnazijn. Met de intens fruitige smaak van sinaasappel maak je in een handomdraai het beroemde Italiaanse zomerdrankje. Heerlijk voor zonnige dagen of een avond met Italiaanse delicatessen – zoals deze gehaktballetjes van Gordon Ramsay.

Recept Italian Spritz

Voor een Italian Spritz meng je 3 delen prosecco, 1 deel bruiswater en 2 eetlepels Italian Spritz azijn in een groot wijnglas met ijs. Garneer met een schijfje sinaasappel. Heel simpel, en het zal je verbazen hoe goed de smaken bij elkaar passen. Cheers!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oil & Vinegar (@oilvinegarofficial)

Dressing en marinade

De Italian Spritz is overigens niet alleen voor een cocktail geschikt, ook als dressing in een salade zorgt het voor zoete smaken. Lekker in een salade met vis, avocado en cherrytomaten. Of meng het met extra vierge olijfolie met sinaasappel voor een smakelijke kipmarinade. Ideaal voor de barbecue. Wij zijn vooral fan van de combinatie met olijfolie, knoflook en Smokey BBQ mix als marinade voor bijvoorbeeld zalm. Zoet, kruidig en vol van smaak.

Voor de barbecue

Als je trouwens toch naar Oil & Vinegar gaat, kun je ook alvast wat producten inslaan voor de barbecue. Hier vind je namelijk een hoop oliën, sauzen en handige tools om je barbecue een groot succes te maken. Denk aan een Limoncello-azijn, een biermosterd en burgersaus. Alle ingrediënten voor een heerlijk avondje grillen.

Ook lekker: Zoete zomerse perzik-sangria en een spicy gember-bite

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Oil & Vinegar | Beeld: Unsplash, Nadia Filatova