05 januari 2018
Maayke

Kan het leven nóg beter worden?

Avocado’s zijn geweldig. Ze houden ons gezond, zijn ontstekingsremmend en zorgen ook nog eens voor een stralende huid. Deze groene vruchten zitten boordevol met onverzadigde vetzuren, vitamine C en E, kalium en antioxidanten. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je deze vrucht combineert met sla of andere groenten, je de antioxidanten van de groenten sneller absorbeert? Best leuk om te weten, toch?

En nu zijn ze er ook zónder pit, wat betekent dat er nog meer gezonde inhoud is voor ons!

Pitloos
Het vervelendste gedeelte aan avocado’s is toch wel het verwijderen van de pit in het midden. Als hij té zacht is, gaat de helft van de inhoud mee en als hij té hard is, krijg je de pit er met moeite uit. Gelukkig voor ons zijn er nu avocado’s op de markt uitgebracht die geen pit meer bevatten. Niet alleen krijg je hierdoor veel meer inhoud voor je geld, ook is het een stuk makkelijker snijden.

UK
We moeten er wel bij vermelden dat deze variant nog niet in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen is. Op dit moment verkoopt de Engelse supermarktketen Mark & Spencer de pitloze kanjers al wel. Met een beetje geluk wordt het een mega succes in de UK en komt binnen no-time deze cocktail avocado’s naar ons kikkerlandje!

avocado zonder pit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: PureWow, BBC | Beeld: Marks en Spencer