24 februari 2020
Sabine

Dat is eerder dan we gewend zijn

Wie écht het hele jaar door asperges wil eten, kan de witte of groene scheuten uit een potje eten. Een culinair hoogstandje is het echter niet te noemen. De verse asperges daarentegen zijn een feestje voor de smaakpapillen. En we kunnen wat toevoegen aan die feestvreugde: de asperges zijn dit jaar eind maart al klaar!

Twee weken eerder

Eind maart kunnen we al asperges eten. Dat is twee weken eerder dan gebruikelijk. Hoe dat precies kan? Door het veranderende klimaat hebben we dit jaar een zachte winter en daardoor is het witte goud eerder klaar voor consumptie.

Smaak

Hoewel de asperges eerder klaar zijn om te eten, zijn ze wel dunner. Aspergekweker Will Teeuwen legt aan Nu.nl uit hoe dat zit. “De aspergeplant gebruikt deze zogeheten rustperiode om energie om te zetten in suikers, waardoor de asperges dikker worden.” Gelukkig hoeven we niet in te leveren op de smaak. De kweker stelt dat je geen verschil proeft.

Lees ook: Recept: quiche met groene asperges, lente-ui en feta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Nu | Beeld: Unsplash