30 augustus 2017
Sabine

Het is heerlijk fruit, maar dat prikkende gevoel erna is wat minder

Hoewel je vooral in de zomer verblijd wordt met ananas, is het fruit altijd een ware traktatie om te eten. Maar helaas voel je na een paar happen dat je tong begint te prikken en ook je gehemelte voelt niet meer zoals eerst. Heel vervelend. Je hoeft echter niet meteen aan een allergie te denken of een voedselallergie. Hier komt het door.

Dat prikkende gevoel in je mond kan vervelend zijn, maar het betekent niet dat je een intolerantie te pakken hebt en dat je de ananas uit je leven moet verbannen. Het fruit is simpelweg rijk aan bromelaïne. Dit is een enzym dat supersnel eiwitten afbreekt. Wanneer je een hap ananas neemt, treedt de bromelaïne meteen in werking. Omdat je gehemelte uit eiwitten bestaat, voel je een prikkend gevoel. Gelukkig is je mond in staat om snel te genezen en kun je de volgende dag zorgeloos weer een stuk ananas eten.

Genezende werking bromelaïne
Het prikkende gevoel kan misschien vervelend zijn, maar bromelaïne is eigenlijk wel een beetje een superstofje. Het is goed voor de spijsvertering en is een natuurlijke ontstekingsremmer.

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle België | Beeld: Pixabay