10 oktober 2023
Fabiën

De supermarkt kondigt een terugroepactie aan

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van sommige producten gaat er weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van koolhydraatarm brood dat verkrijgbaar is bij de ALDI. De supermarktketen kondigt namelijk een waarschuwing af voor dit brood.

Verkeerd etiket

Soms gebeurt het dat producten een verkeerd etiket bevatten. Dit kan meestal geen kwaad, maar wanneer je een allergie hebt is het toch opletten geblazen. Heb jij onlangs koolhydraatarm brood gekocht bij de Aldi en heb je een allergie? Dan moet je extra alert zijn. ALDI kondigt namelijk een terugroepactie namens leverancier BRAAS BROOD EN BANKETBAKKERIJ op hun website aan voor onderstaand product:

  • KOOLHYDRAAT VERLAAGD Brood HALF
  • PRODUCTIEDATUM: 6-10-2023 (zie clip)
  • EAN-code: 23021525

Allergie

De winkelketen schrijft dat er door een drukfout de allergeen soja niet is vermeld op een aantal verpakkingen. “Het Koolhydraat verlaagd brood half is niet geschikt voor mensen met een soja-allergie. Mensen zonder deze allergie kunnen dit brood veilig consumeren. Het brood met deze productiedatum is alleen verkocht op 6-10-2023. Andere productiedata van dit product zijn niet getroffen”, luidt het bericht.

Als je een soja-allergie hebt en dit brood hebt gekocht kun je het het beste niet consumeren en terugbrengen naar de winkel. ALDI zegt dat klanten dan hun aankoopbedrag terugkrijgen. Verder biedt de winkel nog hun excuses aan. Heb je geen soja-allergie, dan kun je het brood gewoon eten.

Lees ook: Wil je koken voor je hond? Dit moet je weten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Productwaarschuwing, Aldi | Beeld: Adobe Stock