10 september 2019

In de lunchsalade met tonijn is listeria aangetroffen

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit troffen tijdens kwaliteitscontroles de Listeria-bacterie in de lunchsalade met tonijn aan. Heb jij onlangs boodschappen gedaan bij de Albert Heijn en gekozen voor een lekkere tonijnsalade? Check dan voor de zekerheid of je niet een ‘verkeerde’ variant hebt gekozen. 

Het betreft de ‘AH Lunchsalade Tonijn.’

Listeria

De Listeria-bacterie in de ‘AH Lunchsalade Tonijn’ kan voor vervelende infecties zorgen. Een voedselinfectie ligt bij het consumeren van deze salade al gauw op de loer. Deze voedselvergiftiging is vooral gevaarlijk voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen. Heb je de salade wel gegeten en ben je erg ziek? Raadpleeg dan voor de zekerheid een arts.

Product

De lunchsalade waarin de Listeria-bacterie gevonden is, is de ‘AH Lunchsalade Tonijn’. Deze salade heeft 10-09-2019 als THT code. Op dit moment ligt de salade niet meer in de schappen. Gedupeerden worden door Albert Heijn verzocht de salade niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel.

Lees ook: Veiligheidswaarschuwing: Jumbo haalt cashewnoten uit de schappen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Albert Heijn | Beeld: Wikimedia Commons