10 februari 2022
Roos

De supermarkt verzoekt klanten het product niet te consumeren

Slecht nieuws voor klanten van Albert Heijn die onlangs een product met pompoenpitten hebben gekocht. In vier AH-producten met pompoenpitten is mogelijk de salmonellabacterie aanwezig. 

Salmonellabacterie

Heb jij onlangs een pittenmix bij Albert Heijn gescoord? Strooi de mix dan absoluut niet over je bakje kwark of salade. Deze vier AH-producten met pompoenpitten kunnen namelijk de salmonellabacterie bevatten. Het gaat om producten met een specifieke houdbaarheidsdatum, die inmiddels al uit de schappen bij de supermarktketen zijn gehaald.

Vier producten

Het gaat om de producten met de volgende houdbaarheidsdatum:

  • AH ontbijt moerbei goji bessen mix, houdbaarheidsdatum tot en met 27-2-2022
  • AH salade pittenmix, houdbaarheidsdatum tot en met 27-2-2022

  • AH Italiaanse mix, houdbaarheidsdatum tot en met 27-2-2022

  • AH croutons pitten mix, houdbaarheidsdatum tot en met 30-1-2022 (Let op: deze houdbaarheidsdatum is al verlopen, maar Albert Heijn geeft op de verpakking aan ‘Kijk, ruik en proef na deze datum’. Er bestaat een mogelijkheid dat consumenten dit product nog in huis hebben en gebruiken.)

Niet consumeren

Het consumeren van deze producten kan mogelijk een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen kan het gevaarlijke situaties opleveren. Klanten die deze producten in huis hebben gehaald, worden dringend verzocht het niet te consumeren. Daarnaast mogen de producten teruggebracht worden naar Albert Heijn, om vervolgens het aankoopbedrag vergoed te krijgen.

Lees ook: De Chicken Big Mac komt naar Nederland

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Albert Heijn | Beeld: iStock