Albert Heijn komt met nieuw concept waarbij je eigen potjes en zakken kunt vullen

06 april 2022

Je kunt voortaan zelf je porties pasta en ontbijtgranen kiezen

Albert Heijn komt binnenkort met een nieuw concept, waarbij klanten zelf hun potjes en zakjes kunnen vullen met producten. Deze nieuwe manier van producten kopen gaat AH Verpakkingsvrij heten, zo meldt de supermarkt.

Dispensers

Je kunt binnenkort dus zo’n 70 producten vanuit een dispenser vullen in je eigen zak of pot. Ook kun je deze pot kopen in de winkel en steeds weer meenemen. Je betaalt minder voor het product wanneer je deze zelf vult, als dat je het nieuw in een verpakking koopt.

Om welke producten het precies gaat? Het verpakkingsvrije assortiment bestaat uit producten van ontbijtgranen en broodbeleg tot dingen voor het avondeten als pasta en rijst”, zegt Albert Heijn. Ook thee en noten kun je uit de dispensers halen. De dispensers staan in een rij van bijna 6 meter.

Systeem

Maar hoe werkt dat dan met betalen? Je weegt je eigen bakje eerst zonder dat deze gevuld is, daarna vul je je bakje met het product naar keuze en print je de bijpassende barcode. Die barcode kun je dan scannen bij de kassa. De eerste Albert Heijn-winkel met dit concept is te vinden in Rotterdam. Uiteindelijk zal het AH Verpakkingsvrij-systeem bij zo’n 50 grote filialen worden ingezet.

“Het mooie van dit concept is dat je producten in een eigen, herbruikbare verpakking kan meenemen en dat keer op keer. Dat scheelt niet alleen afval, het zorgt ook voor minder voedselverspilling omdat je precies de hoeveelheid kunt pakken die je nodig hebt”, zo vertelt CEO Marit van Egmond van AH aan NU.nl.

Lees ook: Opgelet: Salmonella aangetroffen in Kinder Surprise uit België

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NU | Beeld: Brunopress