04 maart 2019
redacteur

Op de artikelen is per abuis een verkeerd etiket geplakt

Supermarktketen Albert Heijn heeft per direct een lading bami uit de schappen gehaald, omdat de artikelen per ongeluk waren voorzien van het verkeerde etiket. Hierdoor staan de gluten en tarwe die de bami bevat, niet op het etiket vermeld. Het gaat om het product AH Bami Goreng (450 gram) met een houdbaarheidsdatum tot ten minste 15 maart 2019. Albert Heijn roept mensen met een allergie voor gluten of tarwe op om het product terug te brengen naar de winkel.

Bepaalde allergenen stonden door de fout niet op het label vermeld.

Ah Bami Goreng

De veiligheidswaarschuwing die de supermarktketen heeft afgegeven, geldt voor het product AH Bami Goreng (450 gram) met de houdbaarheidsdatum tot ten minste 15 maart 2019. Producten met een houdbaarheidsdatum tót 15 maart van datzelfde jaar, kunnen dus gewoon worden gegeten. De partij bami die uit de schappen is gehaald, is per ongeluk voorzien van een etiket met onjuiste informatie. Het product bevat gluten en tarwe, maar deze staan door de fout niet op het etiket vermeld.

Allergie

Mensen met een gluten- of tarweallergie worden verzocht de bami niet te eten en terug te brengen naar een filiaal van Albert Heijn. Bij inlevering van het product krijgen klanten het aankoopbedrag terug. Mensen die niet allergisch zijn voor gluten en/of tarwe, kunnen de Bami Goreng gerust eten.

Lees ook: Haal de wintersport in huis: Jumbo verkoopt Dr. Oetker Kaiserschmarrn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Donald Trung voor Wikicommons