15 september 2022

Lekker én gezond snacken tijdens het wachten!

We kennen het allemaal wel, je staat op het station, mist net je bus of trein en daar sta je dan. Dan is het een kwestie van wachten tot de eerstvolgende bus of trein vertrekt. En van wachten krijg je natuurlijk wel een beetje trek, al helemaal als je onderweg naar huis bent van je werk. Naast de FEBO, kan je natuurlijk ook voor een gezonde snack gaan. En ja, deze kun je óók gewoon vinden op het station.

Gezonde en vullende snacks

Natuurlijk snappen we dat je sneller naar zo’n snack uit de muur grijpt, in plaats van naar een gezonde snack. Maar, je kunt ook een stuk voedzamer snacken op het station. Wij vertellen je welke gezonde en vullende snacks jij op het station kunt halen als jij staat de wachten op de bus of de trein.

Eiwitreep

Hoewel we eiwitrepen kunnen kennen van de vele reclames die er online van worden gemaakt, hoef je deze nu niet meer online te bestellen. Ze zijn namelijk gewoon te koop op het station! Wil je een voedzame eiwitreep halen dan is het handig om te kijken naar de verpakking. Een goede eiwitreep herken je aan ongeveer 20 gram eiwitten, minder dan 5 gram suiker en ongeveer 200 calorieën.

proteine reep

Rijstwafels met kipfilet

Vind je dat er aan rijstwafels niet veel smaak zit? Dat snappen we heel goed. Gelukkig zijn er op het station vele variaties van rijstwafels. Zo zijn de rijstwafels van Snack a Jacks een van onze favorieten. Is ook dit te saai voor je? Ga dan naar de supermarkt op het station en haal daar (bio) kipfilet en leg die over de rijstwafel heen. Zo krijg je ook op deze manier genoeg koolhydraten en eiwitten binnen.

rijstwafel station

Eiwitshakes

Op het station kun je niet alleen eiwitrepen halen, maar ook eiwitshakes zijn er niet te missen. Deze shakes bevatten maar liefst twintig gram eiwitten en zijn ook nog eens erg lekker. Ben je ietwat kieskeurig over de smaken? Geen zorgen! Er zijn een heleboel verschillende smaken verkrijgbaar.

eiwitshake station

Wortel met cottage cheese

De wortel en hummus combinatie is voor veel healthy food lovers geen onbekende. Maar wil je een keer wat anders uitproberen? Ga dan eens voor de cottage cheese, in plaats van voor de hummus. Ook dit is heerlijk én super voedzaam. Dip hier je wortels in en smullen maar! Houd je toch niet zo van wortels en ben je meer fan van een zoete snack? Koop dan aardbeien of frambozen om in de cottage cheese te dippen. Net zo lekker!

wortel station

Kleine salades

Op elk station kun je bijna overal wel een heerlijke salade halen. Op veel stations is nu zelfs een heuse saladebar te vinden waar je zelf je eigen salade kunt samenstellen. En dat vinden wij natuurlijk een geweldige toevoeging!

salade

Nootjes

Tot slot is een handje vol met noten ook erg voedzaam en lekker om als snack bij je te hebben als je moet wachten. Nootjes zijn namelijk de ultieme gezonde snack, omdat ze veel gezonde vetten bevatten. Een nadeel aan nootjes is jammer genoeg de prijs. Meestal zijn deze namelijk wel wat prijzig. Mocht je je geld dus niet uit willen geven aan dure nootjes? Een zak ongezouten nootjes staat er gelijk aan!

nootjes

Lees ook: Let op! Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor deze wijn van ALDI

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash, iStock