04 oktober 2023
Sara Bergsma

En het leuke is: je hebt het wellicht al in huis!

Het is vandaag dierendag, de dag waarop we onze trouwe viervoeters eens extra in de watten leggen. En hoe pijnlijk het ook is, we weten allemaal dat de liefde van onze hond door de maag gaat. Het kan alleen gebeuren dat je bent vergeten iets lekkers te halen voor je huisdier, maar wist je dat zij net zo kunnen genieten van een aantal voedingsmiddelen die je misschien zelfs al in huis hebt? 

1. Knoflook

De adem van je hond gaat er wellicht niet op vooruit, maar knoflook is super goed voor het immuunsysteem van deze dieren. Daarnaast kun je vlooien en teken bij je hond voorkomen door af en toe knoflook toe te dienen. Roer af en toe bijvoorbeeld een fijngesneden teentje verse knoflook door het voer van je hond. Kleine disclaimer: gebruik knoflook wel met mate en geef het niet aan pups.

2. Wortelen

Waarom zou je je hond altijd een traditioneel kauwbot geven als er een gezonder alternatief is? Een wortel is niet alleen uitstekend geschikt om lekker op te kauwen, maar is ook nog eens buitengewoon goed voor de tanden en algemene gezondheid van je viervoeter. Wortelen zitten boordevol vitaminen en bèta-caroteen, wat het immuunsysteem van je hond ten goede komt. Bovendien zorgen wortels voor een verzadigd gevoel terwijl ze weinig calorieën bevatten. Ze fungeren dus perfect als snack voor honden die aan de zware kant zijn. Ook hier geldt weer: overdrijf het niet. Af en toe een worteltje ter afwisseling is het best.

3. Kokosolie of -vet

Kokosolie of kokosvet wint niet alleen aan populariteit onder mensen, maar ook honden zijn er dol op. Het is een buitengewoon gezond product dat rijk is aan vitamine E, antioxidanten en gezonde vetten. Kokosolie zorgt ervoor dat het vachtje van je viervoeter mooi glanst en is super geschikt om hondentraktaties mee te maken. Gebruik hiervoor wel de extra virgin variant, dat werkt namelijk het beste.

4. Pindakaas

Pindakaas is onder veel van onze harige vrienden een grote favoriet. Maar het is niet alleen lekker, pindakaas kan ook een gezonde toevoeging zijn aan het dieet van je hond. Net als kokosolie bevat pindakaas namelijk veel gezonde vetten. Het is hierbij wel belangrijk dat je kiest voor een ongezoete, natuurlijke pindakaas en dit met mate toedient. Pindakaas bevat namelijk veel calorieën en je wil natuurlijk wel dat je hond mooi op gewicht blijft.

Ook lekker: Wil je koken voor je hond? Dit moet je weten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Pawshake | Beeld: Adobe Stock