28 maart 2018
Maayke

Veel mensen vergeten deze items schoon te maken

De voorjaarsschoonmaak staat weer om de hoek. Als we in ons favoriete plekje van het huis kijken, zien we dat deze binnenkort ook wel een grote schoonmaakbeurt verdient. De keuken willen we ook zo hygiënisch mogelijk houden, toch? Vergeet dan vooral niet óók deze drie items in de keuken goed schoon te maken!

Maak jij deze drie items regelmatig schoon?

De koelkast en vriezer

Een vervelend werkje, we snappen het. Maar toch kun je er dit voorjaar wel beter toe zetten. Zowel de koelkast als de vriezer verdienen eens in de zoveel tijd een goede schoonmaakbeurt. Alle producten uit de koelkast en vriezer en schoonmaken maar! Handige tip: spray na het ontdooien en schoonmaken van de vriezer deze in met bakspray. Het ontdooien van je vriezer vergt vaak veel tijd en schrapen, maar wanneer je de muren voorziet van wat kookspray krijg je het ijs véél makkelijker van de zijkanten af. 

De oven

Ja, ook de oven moet geloven aan een goede schoonmaakbeurt. Dit lijkt altijd een vervelend klusje omdat al die hardnekkige vetvlekken moeilijk uit de oven te verwijderen zijn. Gelukkig hebben wij hier de perfecte schoonmaaktip om je oven er weer zo goed als nieuw uit te laten zien.

De prullenbak

Eentje die nog vaak vergeten wordt bij het schoonmaken: de prullenbak. Dé truc om vieze geurtjes te voorkomen is door baking soda te gebruiken. Is je prullenbak gemaakt van plastic, strooi dan een klein laagje baking soda op de bodem van de prullenbak voordat je de zak erin doet. Heb je echter een metalen prullenbak, dan moet je een extra stap ondernemen om ervoor te zorgen dat er geen roest ontstaat. Doe een flinke hoeveelheid baking soda in een koffiefilter en bindt deze dicht door middel van een elastiekje. Leg het dichtgeknoopte koffiefilter op de bodem van de prullenbak alvorens je de zak erin stopt. Vieze geurtjes zijn nu voorgoed verleden tijd!

Lees ook: Déze 6 items in de keuken zou je elke dag schoon moeten maken

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels